keskiviikko 2. syyskuuta 2009

2 tuntia sisään - Ruotsalaiset jonot

Ruotsissa rakastetaan jonottamista - jopa suomalainen KELAn luukuilla riutunut kaksijalkainen kokee olonsa tympäntyneeksi tunteja kestävissä ruotsalaisissa jonoissa. Ilmeisesti ainoastaan tapaamani ranskalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi. Eilen jonotimme baariin 2 tuntia sisään, sisällä viihdyin peräti tunnin.

Kaupassa on käytössä käsikäyttöiset skannerit, seteli- ja kolikkoautomaatit. Kyseessä on suhteellisen sujuva järjestely ja edistysaskel muutenkin kelkasta pudonneeseen Suomeen. Harmillisesti kassoille syntyy joka marketissa jono. Tekniset edistysaskeleet kun mahdollistavat pienemmän työvoiman.

Kaiken huippuna teimme pienen psykologisen kokeen rakkaiden sakemanniystävieni kanssa. Muodostimme 10 ihmisen jonon spontaanisti keskelle ei mitään. Alle minuutissa ensimmäiset ohikulkijat liittyivät jonoon. Täällä pitäisi ottaa mallia Kiinasta, missä jonoja ei tunneta - on vain epämääräinen vellova massa ihmisiä, joka haluaa samaa asiaa.

Yliopiston opiskelijapalvelut on jonottamisen aatelia, sillä usein jonotuslippuautomaatille muodostuu oma jononsa. Kiitti hei, riitti sei.

1 kommentti:

  1. Joo ja niitä jonotuslippuja saa joka paikasta :D Saara suurella ruotsin tuntemuksellaan väitti että ruotsalaisten mielestä on kuitenkin epäkohteliasta jonottaa, ja tästä syystä suositaan näitä jonotuslippuja.. Itsellä meni vähän yli kun juna-asemallakin saa lipun kouraan :D

    VastaaPoista