perjantai 18. syyskuuta 2009

Käskekää ruotsalaisten seurata niitä saakelin EU-lakeja

Ostin kaupasta mustikkasmoothien; kannessa luvattiin että purkissa on vain puhdasta marjaa ja hedelmää, ei mitään ylimääräistä. Hyvillä mielin kulautin marjavaahdon vatsaani ja rupesin tutkailemaan sisältöä tarkemmin - sokeria tai säilöntäaineita ei smoothiessa ollut, mutta sen pääraaka-aineeksi mainostettua mustikkaa purnukassa oli peräti KAHDEKSAN kappaletta, tai 2% purkin sisällöstä. 98% oli omenaa ja banaania hmm.

Saksalainen ystäväni käänsi veistä haavalla toteamalla että hänen vadelmasmoothiessa oli sitten mustikkaa 5%. Täysjyväleiväksi mainostettu leipä on tarkemmalla tutkinnalla 30% täysjyvää, rasvaton maito on ykkösmaitoa.

Ruotsalaiset ovat kautta vuosien olleet aika välinpitämättömiä EU:n säädöksistä - ja ajoittain oman itsenäisyyden säilyttämisessä asettuminen kiiskeksi vastarannalle voi jopa kannattaa. Tässä tapauksessa säännökset kuitenkin tuntuvat löysiltä koskien mm. elintarvikkeiden markkinointia. Saisiko siihen saakelin purkkiin niitä mustikoita edes tusinan ennen kuin ryhtyy tekemään älyttömiä väitteitä pullon etiketissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti