perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi vuosi, uudet lupaukset

Ei tule uutta vuotta ilman lupauksia, joista pidetään enemmän tai vähemmän kiinni. Haluan julkaista omat lupaukseni siinä toivossa, että tämä auttaisi maagisesti ylläpitämään niitä.
  1. Olen kesään mennessä organisoituneempi. Veljeni kanssa olen lupautunut järjestelemään usein kaoottista asioiden käsittelytapaani kohti järjestelmällisempää tyyliä. Kalenteri on jo ahkerassa käytössä, joten alku näyttää lupaavalta.
  2. Lupaan säästää energiaa ja luontoa, enkä vain puhua aiheesta. Joskus tuntuu siltä, että yhden ihmisen päätökset vaikkapa luonnonsuojelun suhteen eivät vaikuta kokonaisuuteen juuri lainkaan. Mutta jos minä en aloita nyt, niin ei sitä kukaan muukaan tee. Siispä: Sammutan valot kun lähden huoneesta, otan kännykän laturin seinästä kun en sitä käytä, aiheutan mahdollisimman vähän jätettä, ja etenkin pyrin minimoimaan hukkaan menevän ruoan osuuden. Kirjoitan tästä aiheesta pienen eko-raamatun myöhemmin keväällä.
  3. Opettelen säännöllisemmän päivärytmin yökukkumisen sijaan. Tämä on ainoa lupauksista jonka toteutumiseen en oikein usko, mutta listaan sen silti tänne. Tarvitsen unta. Ehkäpä tämän voisi lisätä erääksi ensimmäisen lupaukseni vaatimuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti