perjantai 15. tammikuuta 2010

Sattuman aktiivinen elementti

Poljen pyörällä sohjoisen Rydin kaupunginosan lävitse. Hymyilen kuin idiootti, sillä olen tavannut ennen joulua todella mukavan tytön ja olen tapaillut häntä nyt viikon ajan lisää. Aloitan kuitenkin pohtimaan sitä tapahtumaketjua, joka lopulta johti tällaiseen onnelliseen sattumaan.

Tajuan välittömästi, että tilaisuudet onneen ja menestykseen menevät ohitse nopeasti. Pystyin löytämään mielessäni noin 8 vaihtoehtoista tapahtumaketjua, jotka olisivat johtaneet siihen etten olisi koskaan edes tavannut tätä tyttöä. Vastaavasti sain elämäni parhaan asunnon - täysin sattumalta - mutta tässäkään kyse ei ollut yhdestä onnekkaasta tilanteesta, vaan kokonaisesta ketjusta tapahtumia, jotka eivät ensinäkemältä vaikuta liittyvän yhteen.

Sitten mieleeni juolahtaa hyvän sattuman salainen avain - onnelliset sattumat tulevat kohdalle erittäin harvoin itsestään. Jos näin olisi ihmiset pystyisivät voittamaan halutessaan lotossa vaikka joka viikko. Sen sijaan on mahdollista luoda ympärilleen hedelmällinen ympäristö onnellisia sattumia ajatellen ja pitää silmänsä auki. Onnen todennäköisyyksiä voi muuttaa omalla osallistumisella.

Onnellisessa sattumassa on siis aina aktiivinen elementti. Sinun täytyy antaa alkusysäys tuolle sattumaketjulle ja tartuttava tilaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti