perjantai 30. huhtikuuta 2010

USB-muisti vs. pesukone

Unohdin farkkujen takataskuun USB-muistin, joka kulki lävitse täysimittaisen 40-asteen pesun esipesulla ja huuhteluaineella. Tämän jälkeen mokkula pyöri kolme varttia täysteholla kuivausrummussa (jonka pohjalta löysin muistin palatessani noutamaan pyykkejä). Muisti oli täysin vioittumaton, kaikki tiedostot tallessa ja laite toimii 100%.

USB-muistit ovat erinomainen esimerkki teknologiasta, joka on ylivertainen täyttämään tietyn tarpeen. Se on helposti salattavissa, se ei hajoa MILLÄÄN, se on uudellenkirjoitettavissa käytännössä rajattomasti ja media ei happane ajan kuluessa. Samaa ei voi sanoa yhdestäkään optisesta muistimediasta. CD- ja DVD-levyt ovat aina naarmuilla, ne pilaantuvat 5-10 vuodessa ja niihin kirjoittaminen/salaaminen on tuskallista.

Omassa tietokoneessani ei ole lainkaan optista asemaa; enkä ole tarvinnut sitä kuin kerran: Tilasin Saksasta kokonaisen tuotantokauden Tuho-osastoa saksankielisillä teksteillä ja dubbauksella. Odotin pakettia sormet hikoillen monta päivää ja kun vihdoin sain DVD:n kouraani tajusin, että eihän minulla ole DVD-asemaa. Pieni blondi hetki piristää kummasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti