Ruotsalainen leipä on suomalaiseen suuhun toivottoman makeaa, samasta asiasta valittavat jopa yleisesti makuaistittomat saksalaiset ystäväni. Jotain on vialla kun Lidlin ällöttävään nukkapumpulileipään tottuneet sakemannit saa tuohtumaan.
Yleensä ruotsalainen ruoka on mahtavaa ja kauppojen valikoimat ovat taivaalliset luomuhifistelystä kiinnostuneelle kuluttajalle. Esimerkiksi paketti luomukananmunia maksaa 1,50 euroa ja kylmäpuristettu luomurypsiöljy alle 3 euroa. Osittain biodynaaminen (demeter-merkitty) ja muuten luomutuotettu aamiaismyslisäkki irtoaa alle 4 eurolla . Tulen kirjoittamaan aiheesta laajemmin tuonnempana kun saan valmiiksi kattavamman selvityksen kauppojen valikoimista.
Yleisesti voin sanoa, että lähes kaikista tuotteista on saatavilla luonnonmukaisesti tuotettu KRAV-merkitty tuote, joka on myös kymmeniä prosentteja edullisempi kuin suomessa.
Hei!
VastaaPoistaTukholmassa saa ainakin fazerin sinistä ruisleipää, hyvää on! :D mutta on myös pohjoissuomalainen makea lettuleipä, päälle vaan voita, ja ehdottomasti pippurisalamia! Kyllä maistui minulle ainakin kun olin tunturissa!
Hauska blogi, pitää laittaa igoogleen!
Luin aluksi, että pitää laittaa "ignoreen" :D
VastaaPoista